Importanta nutritiva a produselor din peste

Fabellas oui

 

Pestele contine 7-12% de proteine, cantitatea de grasimi variaza de la 0,4 pina la 29%. Untura de peste are o consistenta semilichida si contine multi acizi grasi nesaturati,acestia oxidindu-se usor la aer si avind un miros si gust neplacut. Cantitatea de tiamina si riboflavina e de 0,0005-0,0001g/Kg, de acid nicotinic-0,01-0,05g/Kg. pestele gras contine retinol si calciferol. Multe vitamine contine ficatul pestilor de mare.
Carnea de peşte conţine atât de mulţi nutrienţi importanţi, inclusiv proteine, încât, aşa cum apreciază şi nutriţioniştii, ar trebui să constituie un segment major al hranei noastre zilnice. Trebuie să facem precizarea că o singură porţie de peşte de 100 g, furnizează între o treime şi jumătate din necesarul de proteină zilnic. Acestia contin deasemenea microelemente, inclusive iod.
Astăzi se cunoaşte că un consum ridicat de carne de peşte are un rol benefic asupra sănătăţii omului prin ajutorul pe care îl dă aceasta organismului în fortificarea lui pe de o parte, iar pe de altă parte, în minimalizarea apariţiei maladii lor cardiovasculare, prin scăderea nivelului total de colesterol, prin reducerea nivelului de trigliceride, prin faptul că moderează răspunsul inflamator şi îmbunătăţeşte metabolismul carbohidraţilor.
De asemenea, consumul de carne de peşte are efecte benefice în tratamentul gutei, artritelor reumatoide, psoriazisului, în prevenirea diferitelor forme de cancer, alină migrena şi nu în ultimul rând, este destul de util diabeticilor.
Facebook Twitter