Mar

5

2012

Calmarul este o moluscă cefalopodă, asemănătoare sepiei. Are corpul alungit, tubular, un cap bine definit înconjurat de 8 brațe și 2 tentacule folosite la prinderea prăzii. Diferența între brațe și tentacule este dată de ventuze – tentaculele au ventuze pe toată lungimea lor.
Există peste 300 de specii de calmari ce variază ca dimensiuni de la 30 cm până la 18 m lungime.

Facebook Twitter
Nemore expetenda

Mar

5

2012

Crevetii Black Tiger sunt gasiti in Sudul Asiei: Vietnam, Thailanda, China, India, Bangladesh, Indonezia.Crevetii BT au carapace maronie, albastra, gri sau negra, cu dungi, care atunci cand sunt gatiti se transforma in roz, portocaliu si rosu.Creveti BT cresc rapid, deoarece cresc in ape calde, tropicale.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Icrele rosii nu sunt atât de benefice pentru sanatate dupa cum s-a crezut. Aceasta pentru ca, in scopul conservarii cât mai bune a produsului, in Rusia in icrele rosii se adauga urotropina. Înca se mai adauga, pentru ca de la mijlocul acestui an utilizarea respectivului conservant in industria alimentara din aceasta tara va fi interzisa.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Sepia este un animal acvatic care face parte din ordinul „Mollusca” clasa „Cephalopoda”. Sepiile, spre deosebire de caracatițe, au păstrat învelișul de protecție. Ele se deplasează prin propulsie, aceasta fiind realizată prin umplerea unor camere din interiorul corpului cu apă, care este apoi expulzată rapid printr-un sifon în exterior.

Facebook Twitter