Fabellas oui

Mar

5

2012

Este un peste rapitor, hranindu-se în special cu gingirica si hamsii. Sardeaua pana la 3 ani se hraneste exclusiv cu larve de insecte (chironomide) si crustacei . Se pescuieste primavara pe fluviu cu setci fixe si în deriva cu plasele. Sardeaua are lungimea 22 cm si are aproximativ 50-60 grame. Sardeaua are corp inalt, comprimat lateral , pendunculul caudal il are scurt, abdomenul cu muchie evidenta

Facebook Twitter
Nemore expetenda

Mar

5

2012

Pestele spada este inca in cercetare, savantii nu s-au pus inca de acord asupra reproducerii, ce are loc in sudul Marii Sargaselor, asupra comportamentului in primul an de viata si asupra diferentierii (daca exista) dintre pestele spada care traieste in Mediterana si cel care traieste in Atlantic.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

 Corpul stavridului este alungit, acoperit cu solzi mici cicloizi, care se intind si pe cap, si pe opercule. Capul este ascutit, gura mare, terminala, cu numerosi dinti marunti si conici. Ochii pestelui sunt mari, cu o pleoapa adipoasa bine dezvoltata. Pe partea superioara a capului, de la bot si pana la prima aripioara dorsala, se intinde o creasta foarte ingusta. Pedunculul caudal este scurt si gros. Prima dorsala este scurta, cea de-a doua, lunga. Linia laterala are o curbura in dreptul radiei a 2-a sau a 3-a a dorsalei a doua, iar a doua curbura sub radia a 7-a sau a 8-a.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Tonul este un peste din familia macroului si este, in intreaga lume, cel mai folosit peste pentru conserve. Tonul este preferat si datorita faptului ca este ieftin.Tonul se gaseste in apele calde ale oceanelor Atlantic si Pacific. Este un peste de dimensiune variabila, cintarind de la 12 kg pina la o tona. Tonul este un peste cu tesut muscular dezvoltat, ce contine grasimi, datorita carora carnea devine frageda si delicata.

Facebook Twitter
1 2 3 4