Fabellas oui

Mar

5

2012

Hamsia are corpul ceva mai lat, are ochii mari si gura despicata pina spre uperculi. Pe coada se observa o forma de solzi mici, asezati perechi.Buni la gust dar destul de greu de prins chir si in plasa, nu fac obiectul pescuitului sportiv, decit folositi ca momeli si prinsi cu ace mici nr. 18, pe care vom pune bucatele mici de carne de scoica sau garizi.

Facebook Twitter
Nemore expetenda

Mar

5

2012

Lufarul este un peste pelagic care traieste in apele din apropierea tarmului, la adancimi cuprinse intre 0 si 200 m. Cel mai adesea poate fi gasit in zona promontorilor si a apelor agitate, insa exemplarele adulte pot fi gasite si in estuare sau apele putin sarate. De asemnea, puietul poate fi gasit in apele de tarm, urmarind si atacand in bancuri pestii mici.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Macroul are o lungime de pana in 50 de cm, cu un corp in forma de torpila, verde-albastru. Pe spate prezinta dungi albastre si are cate cinci inotatoare pe fiecare parte a cozii. Cand este capturat, macroul devine albastru-argintiu. Branhiile sunt stralucitoare, de un rosu aprins.De aemenea, un macrou proaspat are un corp tare, rigid, cu reflexe metalice. Vintrele ar trebui sa fie bombat si alb.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Pisica de mare preferă mai ales apele puțin adânci și își petrece jumătate din timp ascunsă în nisip sau în mâl, astfel încât sunt vizibili doar ochii, orificiile secretoare și coada. Dacă este deranjată, se refugiază prin mișcări puternice ale înotătoarelor pectorale.În mările europene, pisica de mare poate fi observată numai vara. Unii cercetători sunt de părere că iarna, pisicile de mare migrează în ape mai adânci. Alții cred însă că acestea doar se îngroapă în nisip și își petrec sezonul rece cufundate într-un fel de somn de iarnă.

Facebook Twitter
1 2 3 4