Fabellas oui

Mar

5

2012

Barbunul este un peste cu o larga raspandire, intalnindu-se in apele Marii Negre, Marii Mediterane si Oceanului Atlantic. Peste de fund, el este caracterizat printr-un corp berbecat si prin prezenta sub falca inferioara a doua mustati lungi. Inotatoatea dorsala este dubla, intre cele doua parti ale ei existand o oarecare distanta.

Facebook Twitter
Nemore expetenda

Mar

5

2012

Bibanul de mare face parte din supraclasa pestilor ososi.Are lungimea de 20-30 cm. Corpul bibanului este usor comprimat si alungit, cu solzi ctenoizi, potrivit de mari, ce acopera mai mult sau mai putin operculul si preoperculul. Operculul are 3 ghimpi in partea posterioara. Gura este mare, oblica, cu dinti fini in perie, printre care se disting si dinti conici ce au aspect de canini.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Chefalul este unul dintre pestii pe care ii mananc oricand cu placere, iar reteta pe care am pregatit-o, de chefal la cuptor, este una cat se poate de simpla si usor de facut. Simpla insa nu exclude delicios, fiindca exact asa a iesit acest peste la cuptor – aromat de ierburi si mirodenii care i-au pus in evidenta gustul.

Facebook Twitter
Fabellas oui

Mar

5

2012

Dorada, aparţine familiei Perciformelor (bibanul), care conţine aproximativ 200 de specii diferite. Ea preferă să habiteze apele mai calde de coastă, unde trăieşte la o adâncime mai mică de 30 metri. Dorada are un spate înalt şi creşte până la o lungime maximă de 70 de centimetri. Poate cântări până la 2,5 kilograme.

Facebook Twitter
1 2 3 4